Atakum Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ve Cinsiyet Eşitliği İzleme Derneği iş birliği ile belediye personeline yönelik ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Perspektifinden Yerel Yönetim- Yerel Katılım Bilgilendirme ve Farkındalık Artırma’ semineri düzenlendi.
Atakum Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ve Cinsiyet Eşitliği İzleme Derneği (CEİD) iş birliği ile Atakum Belediyesi Başkan Yardımcısı Şeref Aydın, belediye yöneticileri ve personelinin katıldığı ‘’Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Perspektifinden Yerel Yönetim- Yerel Katılım Bilgilendirme ve Farkındalık Artırma’’ semineri düzenlendi. Atakum Belediyesi Meclis Salonu ve Atakum Belediyesi Vedat Türkali Eğitim, Sanat ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen seminer iki gün sürdü. CEİD yönetim kurulu üyesi Sevinç Ünal tarafından verilen eğitim seminerinde yerel yönetimlerin, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması ve kadına yönelik şiddetin önlenmesinde görev ve sorumlulukları anlatıldı.
HER KESİMDEN İNSANA YÖNELİK HİZMET ANLAYIŞI
Eğitim semineri hakkında bilgi veren Atakum Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Dilek Öztürk, ‘’Toplumsal Cinsiyet Eşitliği çalışmalarımızın sistematik ve izlenebilir bir şekilde yürütülmesi amacıyla Cinsiyet Eşitliği İzleme Derneği (CEİD) ile bir protokol imzalandı. 2011 yılında kurulan Cinsiyet Eşitliği İzleme Derneği, Türkiye’de cinsiyet eşitliği ile ilgili olarak gerçekleştirilen her türlü faaliyetin, etkin bir şekilde sürekli izlenmesi adına aktif çalışan bir örgüttür. Atakum Belediyesi olarak öncelikle kendi yönetici ve personelimizde toplumsal cinsiyet eşitliği bilinci ve farkındalığını artırmak amacıyla CEİD tarafından eğitim faaliyetlerimiz devam etmektedir. CEİD yönetim kurulu üyesi Sevinç Ünal tarafından verilen seminerde yerel yönetimlerin hizmet planlamalarında ve sunumlarında ihtiyaçları belirlerken toplumda yer alan tüm kesimlerin bireysel farklılıklarına bağlı ihtiyaç farklılıklarının da olabileceğini gözeterek çalışma yapması gerektiği üzerinde duruldu. Eğitimde toplumdaki dezavantajlı grupların (kadın, erkek, engelli, yaşlı, mülteci v.b) bireysel farklılıklarına bağlı ihtiyaç farklılıkları nelerdir, bunlar dikkate alınarak verilecek hizmet nasıl planlanır ve bu sayede kadının toplum hayatındaki rolü nasıl etkinleştirilir konularında örneklemeli, tartışmalı, grup çalışmalarının da bulunduğu aktif katılımlı verimli bir çalışma ortamı oluştu.‘’ ifadelerini kullandı.