Samsun Kızılırmak deltasında bulunan Engiz ve Bafra arasında yer alan Binlerce kuşa ev sahipliği yapan Kızılırmak Kuş Cenneti’ne fotoğraf çekmek için giden fotoğrafçılar giremediklerini iddia etti.
Bafra Kızılırmak Kuş Cennetinin tanıtımına çok fazla destek veren fotoğrafçılar deltada manda sahipleri ve balıkçılara gösterilen toleransın kendilerine de gösterilmesini istedi.
TÜFEK SESLERİ ARTTI
Aynı zamanda Kızılırmak Kuş Cenneti’ne fotoğrafçıların girememesi ile tüfek seslerinin çoğaldığı da gelen bilgiler arasında yer aldı. Kuş ve doğa fotoğrafçısı fahri av müfettişi Hasan Aktürk fahri av müfettişlerinin deltaya girememesi deltada avlanan avcı sayılarının artışına neden oldu dedi. Avcılık spor adı altında hele de kuş cenneti gibi bir doğal alanda yapılmasının bir an önce önüne geçilmesini ve yapılan uygulamanın bir an önce yeniden düzenlenmesini talep etti. Bizler Doğa fotoğrafçıları olarak doğanın zenginliklerini fotoğraflandırıyor ve bunu tüm dünya ile sosyal paylaşım sitelerinde yayarak paylaşıyoruz. Kentin turizmine de büyük katkı sağlıyoruz. Bizleri yok saymak avcılığın önünü açmakta Kızılırmak Kuş Cenneti’nin doğal zenginliklerini öldürmek demek şeklinde ifade etti.
KUŞ CENNETİNDE ISSIZLIK HAKİM
Dünyanın en büyük ve nadir sulak alanlarından biri olan Kızılırmak Kuş Cenneti’nin ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtımına katkı sağladıklarını söyleyen kuş ve doğa fotoğrafçısı fahri av müfettişi Hasan Aktürk, “Yeni şartlar ve zorluklar nedeniyle artık hiçbir kuş ve doğa fotoğrafçısı deltaya gitmiyor. Halbuki kuş ve doğa fotoğrafçısı deltanın koruyucusudur. Deltanın bu zamana kadar tanıtımını yapan insanlardır. Daha önceleri bizler burada fotoğraf çekerdik, çektiğimiz fotoğrafları sosyal medyada paylaşarak hem Türkiye’miz de hem de Avrupa’da insanlar görürlerdi. Eğer nadir bir türse fotoğrafçılar kendi arşivlerinde bulundurmak için buraya ziyaretçi akınında bulunurlardı. Bizler de onlara gönüllü rehberlik yapardık. Havaalanından aldıklarımız çok olmuştur. Garajlardan almışlıklarımız da çok olmuştur. Galeriç Ormanları’nı ve deltayı gezdikten sonra Doğanca Mahallesi’nde Leylek Ormanı’nı ziyaret ederdik. Oraya kadar gelmişken geriye dönmez mutlaka Bafra üzerinden çıkardık. Bafra pidesi, Bafra’nın manda yoğurdu, manda kaymağı gelen insanlar küçükte olsa bir alışveriş yaparlardı. Baframızı da görürlerdi. Bu yol kapatılınca Bafra’ya da gidiş geliş olmaz oldu. Kuş ve doğa fotoğrafçılar gitmeyince bir sessizlik, ıssızlık hakim oldu” dedi.
Aktürk, manda sahipleri ve balıkçılara gösterilen toleransın kendilerine de gösterilmesini istediklerini sözlerine ekledi.