Canik Gölalan İmam Hatip Ortaokulu ana sınıfı öğretmeni Semra Zaman tarafından yürütülen eTwinning projesinde öğrenciler organik atıkları geri dönüştürmek için Kırmızı Kaliforniya Solucanlarından yararlandılar.
Gölalan İmam Hatip Ortaokulunun 3 yıldır yürüttüğü ‘Dönüşüm Muhteşem Olacak’ Projesini bu yıl da anasınıfı öğrencileri ile birlikte eTwinning projesi ile uyumlu olarak devam ettirdiler.
ORGANİK ATIKLARI ÇÖPE HAPSETMEDİLER!
Proje kapsamında öğrenciler evsel atıklarla besledikleri solucanların ürettikleri gübreleri ise sınıflarında yetiştirdikleri bitkilerde kullandılar. 4-7 yaş grubu aralığındaki öğrencileri içine alan, uluslararası proje ortaklarının da yer aldığı; 4 ülkeden, 15 öğretmen ve öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen eTwinning projesinde öğrenciler, organik atıkların çöp olmadığını öğrendiler. Organik atıkları çöp kutusuna atmayıp geri dönüştürerek doğaya bir iyilik yapmaları, üretken olmaları, çöp ve atık arasındaki farkı öğrenmeleri, çevre bilincini kazanmaları ayrıca proje öğrencilerinin araştırma, inceleme, problem çözme becerilerini bu proje ile geliştirmeleri hedeflenmiştir.
Haber: Köksal ÖNER



Samsun’da Kaçak Ürün Operasyonu: Elektronik Sigara ve Gıda Takviyesi Ele Geçirildi
Samsun’da Uyuşturucu Operasyonu: 4 Şüpheliye Adli İşlem
Samsun Pirelendi
Havza Sanayi Ve Kaplıcalarla Dirilişe Geçecek
Emre Güneş İlkadım’da Doğdu, Aday Oldu
Markus Gisdol’dan Adana Demirspor Açıklaması
Halit Doğan, Çarşamba OSB’nin İlk Ruhsatını Teslim Etti