Eğitim İş Samsun Şube Başkanı Volkan Erken, 11 Mart Cuma (Bugün) kar yağışı nedeniyle eğitim öğretime ara verilmesi ile ilgili kurumların geç bilgi vermesinden dolayı öğretmenlerin ve öğrencilerin yollara döküldüğünü söyledi.
Eğitim İş Samsun Şube Başkanı Volkan Erken yaptığı açıklamada;
“Ülkemizi etkisi altına alan soğuk hava ve kar fırtınası haberi, doğru tahminleri ile Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından, yetkililerin ve halkımızın gerekli önlemleri alması amacıyla kamuoyunun bilgisine sunulmuştur.
Samsun’da 11.03.2022 tarihinde yoğun kar yağışının olacağı günler öncesinden tüm Samsunluların malumudur. Okulların tatil edilmesi yada uzaktan eğitime geçilme kararını öğretmenler ve eğitim emekçileri olarak maalesef okul yollarında öğrenmek zorunda kaldık. Henüz iki gün önce Yakakent İlçemizde meydana gelen elim kazada bir öğrencimiz vefat etmiş, 6 öğrencimiz ise yaralanmıştı. Hava koşullarının taşımalı eğitime engel olabileceği düşünülerek ivedi kararların alınması ve bu kararların aynı ivedilikle kamuoyuna duyurulmasının, hayati öneme sahip olduğunu bu olay bizlere bir kez daha göstermiştir.
Çeşitli haberlerin yer aldığı bir karmaşada doğru bilgiye ulaşma gayretiyle öğretmenlerimiz ve eğitim emekçilerimiz Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğünün resmi internet sitesindeki haberi(https://samsun.meb.gov.tr/www/yogun-kar-yagisi-ve-buzlanma-nedeniyle-11032022-cuma-gunu-egitim-ogretime-ara-verilen-okullar/icerik/2352) okumuşlardır. Sitedeki duyuruya göre bazı ilçe hıfzıssıhha kurulları eğitim-öğretim faaliyetine 1 günlük ara verirken, bazı ilçe hıfzıssıhha kurulları ise eğitim-öğretim faaliyetlerini uzaktan yapma kararı almışlardır. Ancak okulların WhatsApp gruplarında, okullardaki eğitim-öğretim faaliyetinin uzaktan yapılacağı bilgisi paylaşılmıştır. Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü resmi internet sitesi ile WhatsApp gruplarındaki bilgiler bazı ilçelerimizde uygulama noktasında farklı yorumlara neden olmuştur.
Ayrıca uzaktan eğitimin ön hazırlıklı ve teknik altyapı ile donanım isteyen bir eğitim olduğu hepimizin malumudur. Aynı evde yaşayan ve aynı anda uzaktan eğitime girmek durumunda olan öğrenci ve öğretmenler programsız bir uzaktan eğitimde donanım ve internet sıkıntısı yaşamışlardır.
Eğitim İş olarak, Samsun Valiliği’nden Meteoroloji Genel Müdürlüğünden gelen haberler doğrultusunda Eğitim Öğretime ara verilmesi kararının ivedilikle alınmasını, karar bilgisinin eğitimin paydaşlarıyla ivedi olarak paylaşılmasını, kısa süreli eğitim öğretime ara verilmesi süreçlerinde, uzaktan eğitim planlaması olmadığı için uzaktan eğitim kararının alınmamasını, kararların tek elden ve ikilem yaratmayacak şekilde kamuoyuna duyurulmasını talep ediyoruz” dedi.



Samsun’da Kaçak Ürün Operasyonu: Elektronik Sigara ve Gıda Takviyesi Ele Geçirildi
Samsun’da Uyuşturucu Operasyonu: 4 Şüpheliye Adli İşlem
Samsun Pirelendi
Havza Sanayi Ve Kaplıcalarla Dirilişe Geçecek
Atakumlu Seyhan Karaoğlan’ı İstiyor
Markus Gisdol’dan Adana Demirspor Açıklaması