İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Samsun’da partisinin il başkanlığı binasının açılışına katıldı. Akşener Samsun’da mahşeri kalabalığının coşkulu karşılaşmasıyla karşılandı
Meral Akşener parti binası açılışı için Samsun’a geldi. Meral Akşener’i karşılayanların partililerin çoğunluluğunun kadınlardan oluşması gözden kaçmadı. Kalabalıktaki kadınların fazlalığı Genel Başkan Akşener’inde gözünden kaçmazken, İyi Parti bir kadın hareketidir AK Parti’yi kadınlar iktidara getirdi. İYİ Parti inşallah kadınları iktidara getirecek” dedi.
Akşener, “İl Başkanım sizin huzurunuzda benden bir söz istedi. İl Başkanımızın sözünü yere düşürmeyiz. Dolayısıyla Cenabı Hak bize iktidar nasip edecek ve iktidarımızda Samsun’u sadece yerli otomobilde değil, bir sanayi şehri haline getirmek, aynı zamanda bir turizm şehri haline getirmek bizim boynumuzun borcudur. Türkiye’de açıklanan işsizlik rakamlarına baktığımızda Samsun’da İş Kur’un verdiği rakamlara göre en fazla işsizliğin olduğu şehirler arasında olduğu görülüyor. Bu gençlerimize iş, aş vermekte elbetteki İYİ Parti’nin boynunun borcudur. 2002’den 2016’ya kadar 55 bin hektar tarım arazisi olmaktan çıkmış. 55 bin hektar ekilmiyor. Türk çiftçisinin yetiştirdiği ürünün dünyayla rekabet edemediğini söylüyorlar” dedi.
Akşener, milli, manevi, dini değerlerin hepsinin içinin boşaltıldığı bir Türkiye ile karşı karşıya olduklarını iddia ederek iktidara yönelik eleştiride bulundu. Konuşmasının ardından partisinin il başkanlığı binasının açılışını yapan Akşener, ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Akşener, Ağbali Caddesi ve İstiklal Caddesi’nde esnaf ziyaretinde de bulundu.
Yoğun izdiham yaşanmasından dolayı ziyaretlerini kısa tutan Akşener Tekkeköy ilçe binasının da açılışını düzenleyerek hava alanına geçti.
Havaalanın da da halkın yoğun ilgisine uğrayan Genel Başkan Meral Akşener yoğun ilgi karşısında Samsun’dan memnun ayrıldığını dile getirdi. Havaalanı güvenlik ekiplerince vatandaşların yoğun ilgisi karşısında sık sık izdiham yaşanmasının karşısında oldukça zor anlar yaşadı.
MERAL AKŞENER SAMSUN KONUŞMASI