Samsun İl Lise Öğrenci Meclisi seçimlerinde, İl Öğrenci Meclis Başkanı seçilen Atatürk Sağlık Meslek Lisesi 12. Sınıf öğrencisi Oğuzhan Karakuş, AK Parti Samsun İl Gençlik Kolları Başkanı Caner Göktepe’yi ziyaret etti
TBMM ile Millî Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokolle yürürlüğe giren ‘Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi’ kapsamında İl Lise Öğrenci Meclis Başkanlığı seçimi yapıldı. Samsun Öğretmenevi’nde gerçekleştirilen ve 5 lise öğrencisinin başkanlık için yarıştığı seçimlerde, Atatürk Sağlık Meslek Lisesi 12. sınıf öğrencisi Oğuzhan Karakuş, aldığı 21 oyla İl Öğrenci Meclis Başkanı seçildi. Seçimlerin ardından Karakuş, AK Parti Samsun İl Gençlik Kolları Başkanı Caner Göktepe’yi ziyaret etti.
DEMOKRASİ KÜLTÜRÜ OLUŞTURULUYOR
Ziyaret hakkında bilgi veren Göktepe, “Kasım ayında başlayan ilçe meclis başkanlıkları seçimleri sonrasında, il öğrenci meclisi seçimleri önceki gün gerçekleştirildi. Seçimler sonucunda, Atatürk Sağlık Meslek Lisesi 12. Sınıf öğrencisi Oğuzhan Karakuş kardeşimiz, 21 oyla il öğrenci meclisi seçildi. Kendisine çalışmalarında başarılar diliyoruz. Bu seçimler sayesinde öğrencilerimize, seçme, seçilme ve oy kullanma kültürünün kazandırılması, katılımcı olma, iletişim kurabilme ve yerleşik bir demokrasi kültürü oluşturma becerileri sağlanıyor. Umuyoruz ki bu seçim sonuçları itibariyle, Samsun’umuz ve eğitim camiamız için hayırlı olur” dedi.



Samsun Pirelendi
Havza Sanayi Ve Kaplıcalarla Dirilişe Geçecek
Emre Güneş İlkadım’da Doğdu, Aday Oldu
Atakumlu Seyhan Karaoğlan’ı İstiyor
Kavaklılar ‘İlle De Yamanoğlu’ Diyor
Yeni Yatırımlarla Çarşamba Şehir Merkezi Büyüyor