Haber Aramızda | Samsun Haberleri

Samsun Erbakan Vakfı Başkanı Suat Zor 2. ERBAKAN DÖNEMİ GELİYOR

Samsun Erbakan Vakfı Başkanı Suat Zor 2. ERBAKAN DÖNEMİ GELİYOR
153 views
20 Kasım 2017 - 19:10

 

Türkiye’de bir devrim açan Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocanın misyonu üzerine Müslüman Ülkelerin tekrar bir araya gelmesi, Türkiye Coğrafyasında Müslümanların özüne dönerek kendilerini bulması amaçlanarak Erbakan hocanın da vasiyeti üzerine Erbakan Vakfı 2014 yılında kuruldu.

 

Yeni Türkiye de bir dünya nizamı istediklerini ifade eden Samsun Erbakan Vakfı Başkanı Suat Zor, “ Erbakan hocanın D8 olarak belirttiği 8 İslam devletinin bir araya gelerek büyük İslam birliği kurmayı amaçladık. Amacımız D 60’ı kurmak ve tüm İlam devletlerini bir araya getirerek dünyaya huzuru getirmek” diyerek adlandırdı.

81 İLDE TEŞKİLAT

2014’ten bu zamana kadar 81 ilde teşkilatlanma yaparak Türkiye’nin her yerinde Erbakan Hocanın düşünce ve misyonu anlatılıyor diyen Suat Zor, “ Erbakan Vakfı içerisinde İlim Meclisleri kuruldu. Bu meclislerde Akademisyenler çalışmalar yaparak Türkiye’ye proje üretiliyor. Türkiye’nin gelişmesini ve daha ilerilere taşımak adına yapılan bu projeler ile daha güzel ve önder bir devlet olmak adına büyük çalışmalara imza atılıyor” şeklinde ifade etti.

HOCA HAKLIYMIŞ

Bugün Milli Görüş’ün doğruluğunu ve Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocanın fikir ve sözlerinde haklı olduğunu o gün karşı çıkanlar bile bugün kabul ediyor diyen Samsun Erbakan Vakfı Başkanı Suat Zor, “ Bugün gündelik herhangi bir olayda bile hocamızın 90’lı yıllarda yapmış olduğu bir konuşması mutlaka kullanılıyor. İlker Başbuğ paşa bile Hocanın haklı olduğunu ‘Cemaat meselelerinde bunlara karışmayan karşı çıkan Erbakan Hocanın ta kendisidir’ sözleri ile ifade etmiştir. Bugün Erbakan Hocanın haklı olduğunu kendi hasımları bile dile getiriyor. Bugün HOCA HAKLIYMIŞ sözünü söylerken hocanın iyi bir gözlemi, inancı, bakış açısı ve İslam dünyası içerisindeki sorunları bilen ve önerilerini çözümlerle ortaya koyan cümleleri ile anlatılıyor. Biz bu bakış açılarını halkımızın hayatında yer edindirdiğimiz de Vakıf olarak büyük bir başarı sağlamış olacağız” şeklinde sözlerine yer verdi.

 

İSLAM YÜRÜYÜŞÜ

Belki 90’lı yılların jargonu ile olmayacak ama Erbakan Hocanın düşüncelerini 2017’nin jargonu ile Milli Görüş’ü halka yeniden aşılayacağız. Milli görüş bir medeniyet görüşüdür diyen Suat Zor, “ Selahattin Eyyubi’den başlayarak tüm değerli insanların gelip geçtiği bütün güzelliklerin yan yana getirtildiği bir yol yürüyüşü. Bu erdemli, onurlu ve dik İslam yürüyüşünü tüm Müslüman âlemine takdim edeceğiz” diye söyledi.

İKTİDAR VE MİLLİ GÖRÜŞ

Erbakan Hoca ile de birlikte bir dönem yol alan ve talebelerinden olan şuan ki iktidar partinin Milli Görüş düşüncesinin ne kadarını yansıtabildiğini ifadelerine yer veren Suat Zor “ Bazı alanlarda kısmen başarı sağlansa da yine diğer alanlarda başarısızlıklarını kendileri de ifadelerin de yer veriyor. Ülkede bir dönemin ciddi bir krizi haline gelen Başörtüsünde bir başarı sağlandı. Özellikle de dini yaşam ve kamusal alanda bir başarı sağlandı ve bunu kimse inkâr edemez. Bunun yanında başarısız olarak milli eğitimi söyleyebiliriz. Neredeyse her yıl sistem değişikliğine giden milli eğitim bakanlığı 14 yılda tek bir kalıcı program ortaya koyamamış. Bunu Cumhurbaşkanımızın kendisi de milli eğitim ve dış politikanın başarısız olduğunu ifade ediyor” şeklinde konuştu.

İKTİDARIN ÜÇ BÜYÜK HATASI

Global ölçekte ülkenin bekasıyla alakalı bakıldığında üç tane büyük hata olduğunu Erbakan Vakıfı olarak söylüyoruz diyen Suat Zor, “

Bunlardan birincisi hata; Ergenekon Balyoz darbesinde cemaatin çok ciddi bir kumpası ile karşılaşılmıştır. Erbakan Hocamız o zaman bile ‘Türk Ordusuna kumpas kurulmuştur’ diye söylemiştir. Anti Amerikancı tüm paşalar içeriye alındı onların yerine cemaatin adamları yerleştirildi.

İkinci büyük hata; Çözüm sürecinin başlatılması oldukça hatalı noktalara taşındı. Çözüm süreci derken terör örgütlerinin çözülmesinden deşifre edilmesinden bahsedilmişken bu farklı noktalara giderek çözümü imkânsız hale gelmiştir. Devlet Temel prensip olarak devletin ne denli merhametli şefkatli olduğu bilinmesi halinde bir çözüm yaşanmasını sağlamaktı. Akil adamlar topluluğunu kurarak devlet burada bir inisiyatif aldı. Göz ardı edilen gerçek Cemaatle restleşmelerden sonra devlet KCK ve PKK’ya yerleştirdiği tüm ajanlarla irtibatı kaybetti. Devletin yerleştirmiş olduğu kişiler askeriye içerisinde cemaatin adamları tarafından deşifre edildi ve birçoğu da bunlar tarafından katledildi. Cemaatin adamlarının yerleşiminden sonra daha önceden devletin bilgisi dâhilinde olan PKK’ya gelen silahlar bombalar ve onları destekleyenlerin bilgisine erişilemedi.  Sokaklara tuzaklanan bombaların bile haritaları yok edildi. Bu yüzden çözün sürecinde çok sayıda kayıplar yaşandı. Akil adamlarla halkla buluşup terörü silahtan siyasi alana çekmeyi hedefledi. Ama göz ardı edilen bir gerçek daha vardı ki bu meselenin arkadaşında Kürt hareketi değil İsrail, Amerika, Almanya, Fransa vs. üst akıllar vardı. Hasan’ın arkadaşında Hans, Mikail’in arkadaşında aslında Michael olduğunu çok sonra gördü. Bunlar anlaşıldıktan sonra çözüm süreci kaldırıldı. Devlet çözüm süreci esnasında PKK ve HDP’yi muhatap almasaydı halkı muhatap alsaydı daha başarılı sonuçlar alınırdı.

Üçüncü hata olarak; Dış Politika hatalarımız. En az Milli Eğitim kadar başarısız olunan bir alan. Ahmet Davutoğlu iyi, bir akademisyen olabilir ama iyi bir siyasetçi olarak yer edinemedi.  Hiç kimse ile bir sorunumuz olmayacak diye hayal ederken şuan neredeyse tüm komşularımız ile savaş halindeyiz.  Ahmet Davutoğlu Dış işleri bakanlığı döneminde uyguladığı mantığı başbakanlıkta devam ettirmesi ülkeyi kötü bir duruma getirdi. Görevden alındıktan sonra devlet biraz daha rahatladı ve hatalarını telafi etme yoluna girdi.  Ahmet Davutoğlu döneminde Suriye sınırlarını açarak büyük bir hata yaptı. Sınırlarımızdan o kadar çok terörist girdi ki içeriye onları tanımlama şansını kaybettik. Bu sınırlar açılırken Erbakan Hocaya soruluyor ve yaşanabileceklerin vahametini dile getiriyor. Dış politika uygulamasında Türkiye 15 Temmuz’dan itibaren yapılması gerekeni yaptı ve Fırat kalkanı operasyonu ile hayati bir önlem aldı. Başarısız hamlelerden sonra bizlerinde içine sinen hamleler yapılarak ülke olarak bizleri rahatlattı” diye hayati üç hayatı sıraladı.

İKİNCİ ERBAKAN DÖNEMİ

29 Ekim’de Ankara’da olacaklarını dile getiren Samsun Erbakan Vakfı Başkanı Suat Zor “ Ortalıkta bir parti çalışması mı yoksa vakıf çalışması mı var diyenlere bizler şuan vakıf çalışması yapıyoruz.  29 Ekim’de Türkiye’nin her yerinden Ankara Atatürk kapalı spor salonuna gitmek isteyen gençliği Erbakan Vakfı olarak otobüsler tutarak götüreceğiz.  Orada Fatih Erbakan’ı gençlere takdim edeceğiz. Biz fatih beyi bir başkan olarak görmek ve göstermek istiyoruz. Erdoğan’dan sonra bu boşluğu kim dolduracak diye düşünüyor insanlar, biz o gün geldiğinde Fatih Erbakan’ı Başkan adayı olarak takdim edeceğiz. Şuan Vakıf çalışmaları eşliğinde gidilse de asıl istediğimiz yine Saadet Partisinin başında Fatih Erbakan’ ı görmektir. Saadet partisi ile bazı temel prensiplerde anlaşmazlıklar söz konusu olsa da sonuçta gelinen yer ve hocamızın mirası Saadet partisi olduğundan siyasi geleneğimizi yine aynı parti adı altında devam edeceğiz “ sözleriyle belirtti.

 

SAADET PARTİSİ’NE NEDEN İCRA GİTTİ

Saadet Partisi Erbakan hocanın emanetidir. Parti’nin eski ve şuan ki liderleri ile bizden ve halktan birçok eleştiri almış ve Erbakan hocanın prensiplerinden uzaklaştığı görüşmüştür. Erbakan hocamızın oğlu Fatih Erbakan ile yeniden Saadet partisinde Erbakan hocanın misyonuna ve temel ilkelerine inanan Milli Görüş yolu Saadet Partisi’nin başında var olmasını arzu ediyoruz. Bir süre önce yaşanan Saadet Partisi Genel Merkezine icra olayı da Erbakan hocanın prensiplerinden birisinin yerine getirilmemesindendi. Yıllar önce Erbakan Hoca partisinde sıkıntılar çıkınca Kayyuma kadar götürtmüştü. Temel prensiplerde sıkıntılar gördüğümüz de nasıl ki hoca kendi partisini kayyuma kadar götürtebiliyorsa kira ödemelerini yapmayan ve prensiplerinde aksamalar yaşayan bir genel merkeze neden icra yollanmasın. Bunun yaşanması aslında normal bir olaydı. Ama bu asla parti içi çatlaklık ve bölünme değil. Erbakan hocamızdan kalan temel prensipler ve siyasi parti mirasımızla asla aramızda ciddi bir sorun ve kopukluk söz konusu değildir. Milli Görüş’ü taşıyan herkes ile birlik bütünlüğümüz her daim sürmektedir kardeşlerimizdir ve sürecektir” şeklinde konuştu.

VAKIF PARTİNİN NERESİNDE YER ALIYOR

Milli görüş siyasi bir okul ve ekoldür diyen Samsun Erbakan Vakfı Başkanı Suat Zor, “ Bu ekol bazı sıkıntılar yaşıyor vakıfta bu sıkıntıları dile getiren düzeltmeye çalışan bir kurum olarak yerini aldı. Siyasi olarak Vakıf Erbakan hocanın temel prensiplerinden sapmaları dile getiriyor ve milli görüşün gerçekten olması gerektiği yere taşınmasında öngörülerini anlatıyor. Görünen bazı yanlışları Saadet partisine söylediğimiz gibi yeri geliyor hükümete de muhalefete de ifade ediyoruz.  Vakfın temel görüşü şu, ‘Biz kimseyi yıkmak için konuşmayacağız çünkü Müslümana bu yakışmaz.”  Bu ister iktidar partisi olsun ister Saadet partisi olsun ya da CHP veya MHP. Biz yanlışların düzeltilmesi için her zaman konuşacağız. Bizim tavsiyelerimiz zarar vermek ya da yok etmek gayesinde asla değil. Yanlışları ve hataları dile getirip doğruyu bulabilmek adına geçmişte yaşanan hataların tekerrürünün önüne geçebilmek adınadır.  Biz Partimize de dediğimiz gibi temel prensiplerde yanlışlarınız var bu yanlışları düzeltin ve milli görüş eksenine yeniden dönün.  Çünkü bir eksen kayması yaşandı. Söylemlerimiz eleştiri değil hatalara nasihat babındadır, sözlerimiz yanlış anlaşılmasın.  Bizim amacımız ülkece vatandaşlarının endişeli bir gelecek taşımasını ve beka sorunu yaşamasını istemiyor olmamız. Erbakan Vakfı olarak İyi niyetler ile Hükümet ve siyasi partilere seslenerek hatalardan ders alınmasını ve yanlışların tekerrür etmesini istemediğimizi söylemlerimiz ile ifade ediyoruz. Yaşanan cemaat sorunundan sonra hükümette dâhil milli görüşün ne kadar haklı olduğunu ve değerlerine olan bağlılığını gördü” diye belirtti.

 

SAMSUN’DA KOPMA YOK

Saadet partisi ile Erbakan vakfı arasında Samsun’da herhangi bir kopuş asla olmadı diyen Zor, “ Biz insanların birbirlerinden kopmalarını arzu etmedik. Ben Saadet Partisinde Eğitimden Sorumlu İl Başkan Yardımcısıydım. Oradaki abi kardeşlerimizle hukukumuz halen daha çok iyi sürmektedir. Benim o dönem ki ilçe başkanlarım şuan Saadet Partisi İl Yönetiminde. Samsun’da birlik bütünlüğümüz çok güzel bir şekilde devam ediyor. Bazı bölgeler de belki sorunlar yaşanmış olabilir ama bu samsun için söz konusu asla olmadı” diye ifadelerine yer verdi.

Haber: Gül Su GÜNDÜZ

 

 

 

 

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

deneme bonusu veren sitelerAnkara Escortizmir escortcasinoPendik Kurtköy Escortgaziantep escortgaziantep escorteryaman escortdeneme bonusu 2024ataşehir escortbetpercabarino casinobestfreeslotgamesPartouche casinoefes casinobetandreaspalacebetbetzulagoldenbahisbetasusgolegolGut casinoMebbistrendyol indirim kodutipobetmarsbahisonwinCasibombetturkey girişmavibetgobahisbetsatBahçeşehir Escort Bayanescortslot siteleri https://en-iyi-10-slot-siteleri.comstarzbet adamsah.netmarsbahiswinxbetbahis sitelericasino siteleriselçuksportsdeneme bonusucasibomstarzbet girişstarzbet girişbahsegelbahsegeladana psikologklasbahisbetebetbelugabahistipobetmariobetbetistmarkajbetparibahisbetineceltabetmatadorbetgrandpashabetcasibomgobahisparmabetbettiltbetnisbetsatbetorspinligobetbetkanyonbetturkeyonwinsahabetrokubetmarsbahisextrabetikimisliwinxbetbahisalgorabetelexbetfunbahisartemisbetbetmatiksupertotobetoleybetbetlikekralbetperabetimajbetlimanbetsavoybetintobetdiscountcasinomostbetbetroadpiabetmeritkingholiganbetjasminbetasyabahisredwinbetkolikdiscountcasino7slotsmilanobetelitbahisorisbetxslotaresbetfavoribahispadisahbetnakitbahispolobetsekabetmatbetpalacebetgaziemir çilingirmrbahistulipbetnorabahismilosbetrexbetjetbahisjojobetonbahissuperbetinbetexperbetperbahigopokerbetalordbahisvdcasinocasinovalebetonredpinupbahis1000baymaviakcebetnoktabetneyinefavorisen1xbetantalya masaj salonutipobetçorlu halı yıkamacasibomonwingrandbettingtruvabetbahiscasinotarafbetbahiscommariobetbetistmarkajbetbetinematadornetcasibombelugabahisbetebet1xbetasyabahiscasinovalediscountcasinoelexbetfavoribahisizmir psikologbahiscombahiscombelugabahisbelugabahisbetistbetistceltabetceltabetklasbahisklasbahismariobetmariobetrestbetrestbettarafbettarafbettipobettipobetcasibomcasibomcasibomcasibomstarzbetsahnebetlimanbetredwinmatadorbetmatadorbetbetkombetkomvenüsbethilbetjasminbetpiabetartemisbetmaltcasinoasyabahisbetorspinbettiltmarkajbetbetkombelugabahisrestbetbetpercasibomzürihbetzürihbetzürihbethodribetbombabetbombabetparis sportif quebecparis sportif quebecparis sportifs hors arjelparis sportifs hors arjelparis sportifs hors arjelparis sportifs hors arjelparis sportifs sans vérificationparis sportifs sans vérificationparis sportifs au Luxembourgsites de paris anglaissites de paris anglaismeilleur site de pari sportif internationaljetxjeux de pouletjeux de pouletparis sportif esportparis sportif esportparis sportif tenniscasino en ligne francecasino en ligne francemeilleur casino en lignemeilleur casino en lignecasino roulette en lignecasino roulette en ligneevolution casino en lignecasino bonus sans depotcasino bonus sans depotbookmaker hors arjelcasino roulette astuceaviator jeuxmystake chickenyonibet françaisliste cote matchmeilleur application sportblackjack regleblackjack regleblackjack regleroulette hasardroulette hasardstrategie blackjackstrategie blackjackapplication casino argent réelpalazzocasinojeux gratuit casinojeux gratuit casinojeux gratuit casinojeux gratuit casinojeux gratuits sans inscriptionsjeux gratuits sans inscriptionsjeux gratuits sans inscriptionsroulette françaisecasino legal francecasino legal francecote courses hippiquesparis hippiques en lignekingbettingpmu cotesjeux d'argent avionmeilleurs bonus paris sportifsparis sur le volley-balljeu gratuit pokercasino en ligne fiabletours gratuits casinovideo poker en lignevideo poker en lignevideo poker en lignecasino en ligne gratuitcasino en ligne gratuitnouveau casino en ligneyonibet en francecomment jouer lotocomment jouer lotogalabetceltabetfenomenbetcasinobonanzabettickettélécharger parions sportplinko franceiknowbetcasino dicetulipbetnewcratossite de jeux casino en lignesite de jeux casino en lignesohobetmeilleur site de jeux casino en lignesbetinhermesbetCabarinoonline bahis siteleribetandyoupinupcaddebetnetxcasinoyinebetolabahisonwinbtcbahisbetsatverabetcasinogalata888betsrekorbetmetrobahiselenorbet
<