Samsun Tarım Orman İl Müdürlüğü koordinasyonunda ‘’Fındık Bahçeleri Teknik Uygulamalarla İyileşiyor’’ projesi kapsamında planlanan ‘Fındık Yetiştiriciliği ve Sağlığı Teknik Eleman Eğitimi Toplantısı’ Zirai Karantina Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirildi.
Toplantıda açılış konuşmasını yapan Samsun Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Sağlam; fındıkta, Samsun’un 2021 yılı itibarıyla Türkiye’de üretim olarak 2. sırada yer aldığını, fındığın Türkiye ve Samsun için önemli bir ihracat ürünü olduğunu belirterek, yetiştiricilik ile ilgili doğru teknik uygulamalar ile verimliliği artırmanın mümkün olabileceğini ifade etti.
İl Müdürü Sağlam konuşmasında; bilimsel ve gelişmiş üretim teknikleriyle birim alandaki verimin miktar ve kalitesinin arttırılmasına yönelik olarak, İl Müdürlüğü koordinasyonunda İl/İlçe Müdürlüklerince, Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, Fındık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Ziraat Odaları ve üretici birliklerin katılım sağlaması ile planlanan ”Fındık Bahçeleri Teknik Uygulamalarla İyileşiyor” projesinin uygulamaya konulduğunu, Eylül 2022 ve Eylül 2024 tarihleri arasında 2 yıl olarak planlanan projenin fındık yetiştiriciliği yapılan 13 ilçede, 500 mahallede oluşturulacak örnek fındık bahçelerinde en az 1000 fındık üreticisiyle çalışılmasının planlandığını ifade etti.
Proje ile Samsun’da ekonomik anlamda fındık üretimi yapılan ilçelerde, uygun teknikler kullanılarak oluşturulan bahçeler ile fındık üreticilerine örnek olunması, yapılacak olan teknik uygulamalar ile verim ve kalite artışının sağlanabileceğinin üreticilere gösterilmesi ve verimden düşmüş fındık bahçelerinin yeniden verimli hale getirilmesinin amaçlandığı belirtildi. Bu doğrultuda Samsun’da dekar başına elde edilen fındık veriminin daha yüksek seviyelere çıkarılması ve üreticilerin sosyo-ekonomik refah seviyelerinin güçlendirilmesine katkı sağlanacağı hedefleniyor.



Samsun’da Kaçak Ürün Operasyonu: Elektronik Sigara ve Gıda Takviyesi Ele Geçirildi
Samsun’da Uyuşturucu Operasyonu: 4 Şüpheliye Adli İşlem
Samsun Pirelendi
Havza Sanayi Ve Kaplıcalarla Dirilişe Geçecek
Atakumlu Seyhan Karaoğlan’ı İstiyor
Markus Gisdol’dan Adana Demirspor Açıklaması