Samsun Valisi İbrahim Şahin , Nevruz Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.
Şahin, mesajında, doğanın yeniden canlandığı, uzun süren kış mevsiminin ardından canlıların yeniden hareketlendiği, baharın müjdecisi nevruzun aynı zamanda barışın, dostluğun ve kardeşçe yaşamanın hayat bulduğu bir bayram olduğunu ifade etti.
Coğrafyamızda yaşayan toplumlar tarafından çeşitli tören ve bayramlarla kutlanan nevruza, bölgelere, coğrafi şartlara, yaşam biçimlerine, kültür ve inanışlarına göre farklı anlamlar yüklendiğini, yöresel ve dini motiflerle süslendiğini vurgulayan Şahin, şunları kaydetti:
“Tarihten gelen ve ülkemizin bulunduğu ve ilgili olduğu coğrafyada yaşayan toplulukların ortak kültür ve geleneğinin bir parçası ve baharın müjdeleyicisi olan Nevruz, yeni bir yılın başlangıcı olarak kabul edilmektedir.Nevruz huzur içinde, milli birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde tüm insanlık için sevgi, barış ve kardeşlik gibi değerlerin önemini hatırlatır.Milli birlik ve beraberliğin, birlikte yaşama isteğinin güçlenmesi ve dayanışmanın sağlanmasında da önemli yer tutan Nevruz’un, amacına ve anlamına uygun olarak, barış iklimi ve kardeşlik hukuku içinde kutlanması, millet olarak birliğimizi ve beraberliğimizi daha da güçlendirecektir.Bu duygularla, bir ortak kültür ve zenginlikler yumağı olan Nevruz’un toplumsal sevgi, saygı, hoşgörü bilincine uygun kutlanmasını temenni ediyor, başta Samsunlu hemşehrilerim olmak üzere milletimizin ‘Nevruz Bayramı’nı kutluyorum.”



Havza Sanayi Ve Kaplıcalarla Dirilişe Geçecek
Halit Doğan, Çarşamba OSB’nin İlk Ruhsatını Teslim Etti
Yeni Yatırımlarla Çarşamba Şehir Merkezi Büyüyor
Tekkeköy’de Turizm Haftası Kutlandı
Bağımlılıkla Mücadelede Kamu Politikaları Sempozyumu Başladı
TMMOB’dan 1 Mayıs Daveti